Hete bliksem ovenschotel

met appel en koolrabi

40-45 min
Rund

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook 20-25 min totdat de aardappels gaar zijn.
2 Schil ook de koolrabi en appel en snijd in stukken. Snijd een paar ronde plakken van de appel af voor het garneren van de ovenschotel en houdt deze apart. Kook de rest van de appel en de koolrabi de laatste 10-12 min met de aardappels mee.
3
Snijd de prei in ringen en was deze in een vergiet. Bak het rundergehakt samen met de prei in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 4-5 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
4 Giet de aardappels, koolrabi en appel af en bewaar een kopje van het kookvocht. Doe de aardappels, koolrabi en appel terug in de pan en stamp met een stamper tot een grove puree. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om de puree smeuïg te maken.
5 Breng de hete bliksempuree op smaak met de mosterd, peper en zout en verdeel over het rundergehakt en de prei heen. Leg de appelschijfjes bovenop de ovenschotel en bestrooi met wat kaneel. Bak 10-12 min in de oven en laat daarna een aantal minuten afkoelen.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
aardappels 600 900 1200 gr
koolrabi 0.5 0.75 1 st
appels 2 3 4 st
prei 1 1.5 2 st
rundergehakt 200 300 400 gr
gemalen kaneel 4 6 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


peper & zout


mosterd (tl) 1 1.5 2

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2815
Energie (kcal) 671
Eiwit (g) 28
Koolhydraten (g) 82
Koolhydraten waarvan suikers (g) 23
Vetten totaal (g) 22
Vetten waarvan verzadigd (g) 8
Vezels (g) 14
Zout (g) 0

Allergenen

Mosterd