Veelgestelde vragen

 • Wat is de Familiebox?

  In de Familiebox zitten alle ingrediënten die je nodig hebt voor drie of vier volledige maaltijden. Omdat we verschillende boxen hebben, verschilt het per samenstelling van het huishouden welke box het meest geschikt is. De Familiebox is verkrijgbaar in Small (2 volwassenen), Medium (3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen) en Large (4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen). Met Familiebox maken we beter eten voor het hele gezin super makkelijk en lekker. De recepten zullen. Familiebox focust zich op inspirerende gezonde recepten met een verassende twist. Zo kun je makkelijk gezond en gevarieerd eten op tafel zetten.

 • Welke producten zitten er in Familiebox?

  Familiebox bevat zoveel mogelijk pure ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten. Op deze manier heb je de volledige controle over wat je eet. We kiezen voor Nederlandse groenten en fruit als die beschikbaar zijn en voor producten uit het buitenland om in de winter variatie te bieden. We volgen zo veel mogelijk de seizoenen. Familiebox bevat vlees, gevogelte van Nederlandse bodem en zonder antibiotica! 

 • Bevat Familiebox ook vegetarische gerechten?

  Ja zeker. We vinden dat een vegetarisch gerecht past bij een gebalanceerd dieet. Daarom zit er in Familiebox regelmatig een vegetarisch gerecht. De rest van de maaltijden bevatten altijd vis, vlees of gevogelte. Vegetarische maaltijden vullen we aan met eiwitrijke voedingsmiddelen zoals linzen, bonen, kikkererwten, eieren, kaas en andere zuivelproducten.

 • Voor hoeveel personen is Familiebox geschikt?

  De Familiebox is verkrijgbaar in de varianten SMALL, MEDIUM en LARGE. Familiebox SMALL is geschikt voor 2 volwassenen of 1 volwassene met 2 jonge kinderen. Familiebox MEDIUM is afgestemd op 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Familiebox LARGE is afgestemd op 4 volwassenen en of 2 volwassenen en 3 kinderen. 

 • Waarom moet ik mijn mobiele nummer opgeven als ik me registreer?

  Het is belangrijk om ook je mobiele nummer in te voeren bij de registratie. Zo ontvang je een dag voor de levering een SMS met informatie over de bezorgtijd. Ook kunnen we je zo op de hoogte houden van onverwachte veranderingen in bezorgtijd.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Nee, je zit bij Familiebox  zit je nergens aan vast want het gaat bij ons om een flexibel lidmaatschap. Wanneer je je registreert, ga je een doorlopend flexibel lidmaatschap aan. Dit houdt in dat je in principe wekelijks of tweewekelijks (om de week) een box ontvangt. Je kunt echter na het inloggen op onze website makkelijk zelf een leveringsschema bepalen, de Maaltijdbox voor een (aantal) keer annuleren of helemaal stopzetten. Wij hanteren een opzeg- en wijzigingstermijn van 6 dagen.

 • Wat kost de Familiebox?

  Familiebox Small (2 volwassenen): 

  De prijs voor 2 maaltijden per week is €35 

  De prijs voor 3 maaltijden per week is €40

  De prijs voor 4 maaltijden per week is €50


  Familiebox Medium (3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen): 

  De prijs voor 2 maaltijden per week is €40

  De prijs voor 3 maaltijden per week is €55

  De prijs voor 4 maaltijden per week is €65


  Familiebox Large (4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen): 

  De prijs voor 2 maaltijden per week is €50

  De prijs voor 3 maaltijden per week is €65

  De prijs voor 4 maaltijden per week is €75

 • Ik wil een of meedere leveringen annuleren? Hoe doe ik dat?

  Klik vervolgens op ‘Plan jouw leveringen’. Daar kun je de data annuleren waarop je geen Maaltijdbox wilt ontvangen. Dit doe je door rechtsboven in dit scherm te klikken op ‘Verander’, de boxen uit te vinken die je niet wilt ontvangen en vervolgens te klikken op ‘Klaar’. Je wijzigingen worden nu opgeslagen. Je kunt leveringen tot 4 maanden vooruit bekijken en wijzigen. Let er op dat we een termijn van 6 dagen hanteren voor wijzigingen of annuleringen. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Bel naar 085-0270005 of stuur een e-mail naar klantenservice@defamiliebox.nl.

 • Ik wil mijn lidmaatschap stopzetten, hoe doe ik dat?

  Als je wilt kun je het lidmaatschap stopzetten. Dit doe je door in te loggen op Mijn Familiebox. Klik vervolgens rechtsboven op inloggen of op het icoontje van het poppetje op je mobiel. Klik daarna op ‘instellingen --> lidmaatschap’. Klik op ‘stopzetten’.  Ten slotte stellen we je nog de vraag waarom je het lidmaatschap wilt stopzetten.   Let er op dat we een termijn van 6 dagen hanteren voor wijzigingen of annuleringen. Dus ook een opzegging moet je uiterlijk de dinsdag voor je eerstvolgende levering doorvoeren. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Bel naar 085-0270005 of stuur een e-mail naar klantenservice@defamiliebox.nl.

 • Ik heb Familiebox met korting besteld, heb ik nu een abonnement?

  Je hebt nu een flexibel lidmaatschap en je kunt op elk moment gemakkelijk een enkele levering annuleren of het lidmaatschap helemaal stopzetten. Dit kan door in te loggen op de website. Let er op dat we een termijn van 6 dagen hanteren voor wijzigingen of annuleringen. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Bel naar 085-0270005 of stuur een e-mail naar klantenservice@defamiliebox.nl.

 • Wat is er met Mathijs (Maaltijdbox) gebeurd?

  TV-kok en auteur Mathijs Vrieze is jarenlang het gezicht geweest van Mathijs Maaltijdbox. Deze rol is voor Mathijs niet langer meer te combineren met zijn andere werkzaamheden. De ontwikkeling van nieuwe recepten en boxen heeft hij met vertrouwen overgedragen aan het professionele team van Bilder & DeClerq. Op termijn worden er ook steeds meer mooie recepten van Bilder & de Clercq beschikbaar in de Familiebox. Stay tuned!

 • Kan ik een Bilder en de Clercq Recept toevoegen

  Ja dat kan. Iedere week is er 1 Bilder gerecht beschikbaar, om deze te ontvangen kun je je 4e recept inwisselen voor een Bilder recept.  Een Bilder recept bevat net wat spannendere en ingrediënten die we voor een kleine meerprijs aan je kunnen aanbieden. Per week verschilt de prijs van het Bilder recept op basis van de ingrediënten.  Lekker voor als je een keer eters krijgt of gewoon voor het gezin.

 • Hebben jullie een app?

  Nee, we hebben een website die goed op mobiel werkt. Je kunt via je mobiel of ipad eenvoudig via onze site je leveringen beheren. Je zou de site kunnen opslaan als favoriet en dan een icoon op je telefoon plaatsen, zodat je met 1 klik je recepten kan kiezen. Eenmaal ingelogd blijf je ingelogd zolang je je geschiedenis niet wist in je browser.