Wortel-pastinaaksoep

met dukkah kruiden

30-35 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de winterpeen en de pastinaak. Maak van de pastinaak met een dunschiller een paar lange slierten voor de pastinaakkrullen. Leg de pastinaak slierten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Rooster 8-10 min in de oven totdat ze knapperig zijn.
2 Snijd de rest van de pastinaak en de winterpeen in grove stukken. Pel en snipper de ui en rasp de gember.
3 Bak de ui samen met de knoflook (uitgeperst), de gember en de kurkuma, komijn en paprikapoeder in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 3-4 min op laag vuur.
4 Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de winterpeen en de pastinaak toe aan de pan. Bak 5-6 min mee.
5 Voeg nu het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Laat 10-15 min koken. Pureer de groenten vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de kokosmelk door de soep heen.
6 Bak de Surinaamse puntjes voor 4-5 min in de voorverwarmde oven. Verdeel de wortel-pastinaak soep over de kommen en bestrooi met de Dukkah kruiden. Leg de pastinaakkrullen op de soep en bestrooi met de koriander. Serveer met de broodjes..

Wat we sturen

Ingrediƫnt
2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Winterpeen 2 3 4 5 st
Pastinaak 2 3 4 5 st
Kokosmelk 100 200 300 400 ml
Gember 0,4 0,6 0,8 1 st
Koriander 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Dukkah kruiden 4 6 8 10 gr
Groentebouillon 0,5 1 1,5 2 blokje
Ui (klein) 1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 0,5 1 1,5 2 teentje
Kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder 4 6 8 10 gr
Surinaamse punten 2 3 4 5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

IngrediĆ«nt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 400 500 800 900

Kookgerei

Oven, Kookpan, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3115, Energie (kcal) 744, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 20, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten, Sesam * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.