Spaghetti met gerookte forelfilet en spinazie

in romige saus met citroen en dille

20-25 min
Vis

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.


2 Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op zacht vuur. Draai het vuur hoger en voeg de courgette en de spinazie, in delen, toe aan de pan. Roer door en bak 3-4 min totdat de spinazie wat geslonken is.



3 Snijd de dille fijn en pers het sap van de citroen uit. Breek de gerookte forel in stukjes. 


4 Giet de kookroom bij de spinazie en de courgette, breng op smaak met peper en zout en laat op zacht vuur nog 2-3 min sudderen. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan.


5 Roer nu de cherrytomaten, de gerookte forel en de dille door de spaghetti heen. Breng de pasta op smaak met wat citroensap en serveer direct.


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediƫnt
2 3 4 st gerookte forel
170 250 340 gr spaghetti
0,5 0,75 1 st citroen
1 1 1 bosje dille
100 150 200 ml kookroom
0,5 0,75 1 st courgette
1 1,5 2 st ui
100 150 200 gr spinazie
125 200 250 gr cherrytomaten