1 |
Verwarm de oven op 220 graden, bij voorkeur op de grillstand. Leg de paprika's in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika's 20-30 min totdat het vel zwart begint te kleuren. Draai de paprika's halverwege een keer om. |
|
|
2 |
Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Kook de gnocchi 2-3 min totdat ze boven komen drijven. Giet de gnocchi af en bak vervolgens in een scheutje olijfolie in een koekenpan 5-6 op hoog vuur rondom licht bruin. |
|
|
|
3 |
Schraap met een vork het zwarte gekleurde vel van de paprika's en snijd de paprika in stukjes. Rasp de Italiaanse kaas grof en doe samen met de geroosterde paprika's en 2/3e van de cashewnoten in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. |
|
|
4 |
Voeg de spinazie toe aan de pan met de gnocchi en bak 2-3 min al roerend mee totdat de spinazie geslonken is. |
|
|
5 |
Halveer de cherrytomaten en roer deze samen met de geroosterde paprikasaus door de gnocchi heen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Bestrooi met de resterende cashewnoten en serveer direct. |
|
|