Kikkererwten pasta met ricotta en spinazie

Kikkererwtenpasta met ricotta, citroen, prei en spinazie uit de oven.

25-30 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de ui en de prei fijn. Bak samen in een beetje olie in een ruime koekenpan 3- 4 min op hoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en bak nog 2 min totdat de spinazie is geslonken.
  3. Voeg dan de ricotta en de rasp en het sap van de citroen toe aan de pan. Meng door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Giet de penne af en roer door de groenten heen.
  4. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de panko en versgeraspte Italiaanse kaas. Bak 15-20 min in de oven.

Wat we sturen

  • Kikkererwten penne
  • Prei
  • Spinazie
  • Ricotta
  • Citroen
  • Panko
  • Blokjes Italiaanse kaas
  • Ui

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en Zout