Tomatenrisotto met mascarpone

met salie en amandelen

30-35 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg deze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 10-15 min in de oven.
2 Kook de aangegeven hoeveelheid water in de waterkoker. Giet het water in een hoge kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Pel en snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes.
3 Verhit een scheutje olie in een ruime koeken- of hapjespan en bak de ui, courgette en knoflook (uitgeperst) voor 3-4 min op middelhoog vuur.
4 Voeg de risottorijst en de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 min mee. Voeg een scheutje bouillon toe aan de risottorijst. Wanneer deze volledig is opgenomen kan je opnieuw een scheutje bouillon toevoegen. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risottorijst gaar. Dit duurt ongeveer 15-20 min.
5 Roer de mascarpone en geroosterde tomaten door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
6 Snijd de blaadjes salie fijn, hak de amandelen grof en rasp de Italiaanse kaas. Garneer de risotto met de salie, Italiaanse kaas en de amandelen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Tomaten 2 3 4 5 st
Groentebouillon 0,5 0,75 1 1,25 blokje
Ui (middel) 1 1,5 2 2,5 st
Courgette 1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Risottorijst 170 250 340 430 gr
Tomatenpuree 35 50 70 85 gr
Mascarpone 50 75 100 125 gr
Salie 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Bruine amandelen 30 45 60 75 gr
Italiaanse kaas 0,75 1 1,5 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 500 750 1000 1250

Kookgerei

Oven, Koeken-/Hapjespan, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2850, Energie (kcal) 685, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 4, Zout (g) 1,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Noten *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.