met salie en amandelen
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg deze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 10-15 min in de oven. | ||||
2 | Kook de aangegeven hoeveelheid water in de waterkoker. Giet het water in een hoge kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Pel en snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een ruime koeken- of hapjespan en bak de ui, courgette en knoflook (uitgeperst) voor 3-4 min op middelhoog vuur. | ||||
4 | Voeg de risottorijst en de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 min mee. Voeg een scheutje bouillon toe aan de risottorijst. Wanneer deze volledig is opgenomen kan je opnieuw een scheutje bouillon toevoegen. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risottorijst gaar. Dit duurt ongeveer 15-20 min. | ||||
5 | Roer de mascarpone en geroosterde tomaten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. | ||||
6 | Snijd de blaadjes salie fijn, hak de amandelen grof en rasp de Italiaanse kaas. Garneer de risotto met de salie, Italiaanse kaas en de amandelen. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Groentebouillon | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | blokje |
Ui (middel) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Risottorijst | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Tomatenpuree | 35 | 50 | 70 | 85 | gr |
Mascarpone | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Salie | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Bruine amandelen | 30 | 45 | 60 | 75 | gr |
Italiaanse kaas | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 500 | 750 | 1000 | 1250 |
Oven, Koeken-/Hapjespan, Fijne rasp
Energie (KJ) 2850, Energie (kcal) 685, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 4, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Melk, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.