Voor week 10 kunt u kiezen voor een heerlijke gekonfijte eendenbout uit Noord Frankrijk, deze is al uren langzaam voor u gegaard. De bonen met spek en wortel maken dit Franse gerecht helemaal af.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚ C. Schil de wortel en snijd samen met de ui fijn. Snijd de pancetta in kleine blokjes. Los de helft van het bouillonblokje op in 300 ml water. Giet het vocht van het blik bonen af.
Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak de gekonfijte eendenbout op de vel kant goudbruin. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
Voeg de ui en wortel, pancetta en tijm toe aan de pan en bak zachtjes 12 minuten. Voeg de bouillon toe en kook voor de helft in. Zet de eend 10 minuten in de oven.
Voeg de witte bonen toe aan de pan en warm op. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn.
Roer de peterselie door de bonen en lepel op een bord. Leg de eend er bovenop en serveer