1 |
Voeg de sushirijst en het water toe aan een steel- of kookpannetje. Breng de sushirijst aan de kook. Kook 2 min zonder deksel op de pan, doe hierna de deksel op de pan en het vuur heel laag. Kook de sushirijst 10-13 min, roer regelmatig. |
2 |
Gemarineerde speklapjes: Meng de hoisin, de helft van de sojasaus, honing en olijfolie in een kom. Snijd de speklapjes in reepjes en meng door de marinade. Laat 5 min marineren. |
3 |
Bak de speklapjes in een ruime koekenpan 3-4 min op hoog vuur. Draai het vuur op zijn laagst en laat de speklapjes 10 min sudderen met een deksel op de pan. |
4 |
Schil de winterpeen en rasp met een grove rasp. Doe de geraspte winterpeen in een kom. Voeg de suiker en de azijn toe aan de kom en laat 5 min intrekken. |
5 |
Snijd de paksoi in grove stukken. Bak in een beetje olie in een koekenpan op hoog vuur 3-4 min totdat de paksoi iets geslonken is. Breng op smaak met de resterende helft van de sojasaus. |
6 |
Snijd de komkommer in reepjes en de lente ui in ringetjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg de sticky pork belly, wortel, paksoi, komkommer en de lente ui in de kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer direct. |