met Franse frietjes
1 | Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Doe het water met het runderbouillonblokje in een hittebestendige kom en laat het bouillonblokje goed oplossen. | ||||
2 | Snipper de sjalot, Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne ringen. Boen de champignons schoon en halveer eventueel de grote in tweeën. Snijd de riblappen in reepjes en voeg hier ruim peper en zout aan toe. | ||||
3 | Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan/ ruime hapjespan bak de riblappen rondom goudbruin in 4-5 min op middelhoog vuur. Zet daarna even apart. | ||||
4 | Verwarm de pan opnieuw op middelhoog vuur en bak hier de spekblokjes in voor 3-4 min. Voeg daarna de bleekselderij, wortel, champignons en sjalotjes toe en bak het geheel voor 5-6 min. | ||||
5 | Doe het vlees terug in de pan samen met de ontbijtkoek en schenk hier de bouillon bij. Voeg het bosje tijm en laurierblad toe en draai het vuur naar laag vuur. Laat voor 35-40 min stoven met deksel op de pan. Roer halverwege goed door. | ||||
6 | Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, verwijder eventuele oneffenheden en snijd in frieten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Bak de frietjes in de oven voor 20-25 min en schep halverwege om. | ||||
7 | Serveer de Boeuf Bouguignon met de Franse frietjes. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Riblappen | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Spekblokjes | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Winterpeen | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Bleekselderij | 1 | 1,5 | 2 | 3 | st |
Runderbouillon | 1 | 1,5 | 2 | 3 | blokje |
Tijn, Laurierblad | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Kastanjechampignons | 250 | 375 | 500 | 625 | gr |
Aardappelen | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Sjalot | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Ontbijtkoek | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 250 | 375 | 500 | 625 |
Oven, Stoofpan/ Ruime hapjespan met deksel
Dit gerecht bevat: Selderij, Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.