Tonijn teriyaki noedels

met sperziebonen en witte kool

15-20 min
Vis

Bereiding

1 Breng twee kookpannen met water aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Dop de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 6-8 min. Bereid de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking.
2 Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Snijd de witte kool in reepjes.
3 Verhit een scheutje olie in een wok-/hapjespan en bak hierin de witte kool voor 4-6 min op middelhoog vuur. Voeg daarna de tonijn en teriyakisaus toe en verwarm 3 min mee.
4 Roer de (afgegoten) noedels en sperziebonen door de pan. Breng op smaak met wat peper.
5 Snijd de bosui in ringetjes. Schep het noedelgerecht in borden en garneer het gerecht met de bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Tonijn in olie  0,75 1 1,5 2 st
Teriyakisaus  0,4 0,6 0,8 1 flesje
Udonnoedels 150 225 300 375 gr
Sperziebonen 200 300 400 500 gr
Bosui 1 1,5 2 2,5 st
Witte kool 0,4 0,6 0,8 1 st
Sesamzaadjes zwart 10 15 20 25 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper

Kookgerei

Kookpan (2x), Wok-/Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2850, Energie (kcal) 683, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 84, Waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 6,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Vis, Soja, Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.