met sperziebonen en witte kool
1 | Breng twee kookpannen met water aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Dop de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 6-8 min. Bereid de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Snijd de witte kool in reepjes. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een wok-/hapjespan en bak hierin de witte kool voor 4-6 min op middelhoog vuur. Voeg daarna de tonijn en teriyakisaus toe en verwarm 3 min mee. | ||||
4 | Roer de (afgegoten) noedels en sperziebonen door de pan. Breng op smaak met wat peper. | ||||
5 | Snijd de bosui in ringetjes. Schep het noedelgerecht in borden en garneer het gerecht met de bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Tonijn in olie | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Teriyakisaus | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | flesje |
Udonnoedels | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Sperziebonen | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Bosui | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Witte kool | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Sesamzaadjes zwart | 10 | 15 | 20 | 25 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper |
Kookpan (2x), Wok-/Hapjespan
Energie (KJ) 2850, Energie (kcal) 683, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 84, Waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 6,6
Dit gerecht bevat: Gluten, Vis, Soja, Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.