met feta en appel
1 | Breng een kookpan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen 15-20 min of wanneer je er met een vork in kan prikken. Bewaar een kopje kookvocht tijdens het afgieten. | ||||
2 | Snijd de rode biet in blokjes. Leg de appel zijwaarts en snijd in dunne plakken van ca. 1 cm. Verwijder daarna het klokhuis uit de plakjes appel. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. | ||||
3 | Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel voor 8-10 min op middelhoog vuur. Haal de gebakken appel uit de koekenpan en zet even opzij. Verhit hierna een scheutje olie in dezelfde pan en bak de rode ui 3-4 min op middelhoog vuur. | ||||
4 | Hak de walnoten grof. Doe de aardappelen na het afgieten terug in de kookpan en pureer met een stamper tot een puree. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Doe hierna de blokjes rode biet door de puree. | ||||
5 | Verkruimel de feta door de stamppot. | ||||
6 | Schep de stamppot op borden en garneer het gerecht met de walnoten, gebakken rode ui en schijfjes appel. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Aardappelen | 600 | 900 | 1200 | 1500 | gr |
Feta | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Rode biet (gekookt) | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Appel Elstar | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Walnoten | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Rode ui (middel) | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Boter | klontje |
|
|
|
Koekenpan, Kookpan, Stamper
Energie (KJ) 3586, Energie (kcal) 861, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 26, Vetten totaal (g) 45, Waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 15, Zout (g) 0,6
Dit gerecht bevat: Melk, Noten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.