Kip-bloemkoolstoof

met Surinaamse puntje

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Doe het water in een hittebestendige kom en los het bouillonblokje hierin op.
2 Doe de kip in een kom en kruid met de specerijen, olijfolie en peper en zout. Meng dit goed door elkaar.
3 Verhit een ruime scheut olijfolie in de diepe hapjespan en bak de kip aan beide kanten 5 min goudbruin op middelhoog vuur.
4 Snijd ondertussen de groene paprika in reepjes en de bloemkool in kleine roosjes.
5 Haal de kipfilets uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Voeg opnieuw olijfolie toe aan de pan en voeg de bloemkool en groene paprika toe en bak nog eens 5 min. Leg de kipfilet op de groente in de pan en schenk de kipbouillon erbij. Laat de groenten met de deksel op de pan 15 minuten gaar koken.
6 Maak de Surinaamse punten licht vochtig en doe de laatste 2-3 min in de oven.
7 Serveer de kip-bloemkoolstoof met de Surinaamse punten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipfilet 200 300 400 500 gr
Bloemkool S S M M st
Groene paprika 0,75 1 1,5 2 st
Surinaamse punten 2 3 4 5 st
Knoflook-, ui- en kerrie kruiden 4 6 8 10 gr
Groentebouillon 0,75 1 1,5 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Water (ml) 200 300 400 500

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2143, Energie (kcal) 509, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 47, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 14, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 16, Zout (g) 2,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.