en tzatziki
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de gele paprika in kleine blokjes. | ||||
2 | Tzatziki: Rasp de komkommer met een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Druk met een (pol)lepel aan om overtollig vocht eruit te drukken. Voeg de yoghurt, knoflook (uitgeperst), geraspte komkommer, (witte wijn)azijn en de extra vierge olijfolie toe aan een kommetje en meng door elkaar. Breng extra op smaak met peper en zout. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de vegetarische shoarma uit de verpakking en bak voor 4-6 min. Voeg hierna de paprikablokjes toe en bak 3-4 min mee. | ||||
4 | Maal de platbroden lichtjes vochtig en rooster 1-2 min in de voorverwarmde oven. | ||||
5 | Besmeer de platbroden met de tzatziki en leg de gemengde sla en shoarma met paprikablokjes hier op. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Vivera vegan shoarma | 175 | 260 | 350 | 435 | gr |
Libanese platbroden | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Komkommer | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Yoghurt | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Gemengde sla | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bak |
Gele paprika | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Extra vierge olijfolie |
Oven, Grove rasp, Koekenpan |
Energie (KJ) 2552, Energie (kcal) 606, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 100, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 2,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |