Pasta met 'spekjes'

in een champignon-tomatensaus

15-20 min
Vega

Bereiding


1 Breng een pan water aan de kook voor de penne. Kook de penne volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht met de aangegeven hoeveelheid.
2 Snijd de champignons in plakjes en de tomaten in blokjes.
3 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de spekjes 3-4 min op middelhoog vuur goudbruin.
4 Verhit ondertussen in een andere koekenpan ook een scheut olijfolie bak hierin de champignons en tomaten 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg de specerijen toe aan de pan en bak 2-3 min mee op middelhoog vuur.
5 Voeg de afgegoten penne toe aan de groenten en de aangegeven hoeveelheid kookvocht. Voeg het kookvocht in delen toe. Breng op smaak met peper en zout.
6 Serveer de pasta met de spekjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Penne 170 250 340 430 gr
Champignons 200 300 400 500 gr
Vivera spekjes 175 265 350 440 gr
Ui-, knoflookpoeder, oregano gemalen 4 6 8 10 gr
Tomaten 3 4 5 6 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Kookvocht (pasta) (ml) 200 300 400 500

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2104, Energie (kcal) 500, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 8, Zout (g) 2,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.