met vegetarisch gehakt
1 | Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||
2 | Was de courgette en schil de winterpeen. Snijd de helft van de courgette in plakjes en rasp de overige courgette en winterpeen grof. | ||||
3 | Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de knoflook (uitgeperst) 1 min op middelhoog vuur. Voeg het kruimgehakt samen met de winterpeen en courgette plakken toe en bak 3-4 min op middelhoog vuur. | ||||
4 | Voeg de kookroom en een flinke scheut kookvocht toe aan de koekenpan samen met de specerijen. Laat 2-3 min op middellaag vuur mee bakken. Roer vervolgens de spaghetti door de saus en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Schep de spaghetti op de borden en serveer direct. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Spaghetti | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Courgette | 1,5 | 2 | 2,5 | 3 | st |
Kookroom | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Vivera kruimgehakt | 175 | 260 | 350 | 440 | gr |
Chilivlokken, uienpoeder, gemalen citroengras | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Winterpeen | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Grove rasp, Koekenpan, Kookpan
Energie (KJ) 2423,975, Energie (kcal) 575,5, Eiwit (g) 32,802, Koolhydraten (g) 75,982, Waarvan suikers (g) 11,288, Vetten totaal (g) 12,7505, Waarvan verzadigd (g) 1,5825, Vezels (g) 13
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten