met spinazie en courgette
1 | Snijd de kipfilet, tomaten en courgette in blokjes. | ||||
2 | Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Giet het water in een hoge kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een ruime koeken- of hapjespan. Bak de courgette en kipfilet blokjes 3-4 min op middelhoog vuur.
|
||||
4 | Voeg de risottorijst en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 min mee. Voeg een scheutje bouillon toe aan de risottorijst. Wanneer deze volledig is opgenomen kan je opnieuw een scheutje bouillon toevoegen. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risottorijst gaar. Dit duurt ongeveer 15-20 min. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe aan risotto en laat slinken. Breng de risotto op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Rasp de Italiaanse kaas. Schep de risotto in borden en garneer het gerecht met de geraspte kaas. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Risottorijst | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Groentebouillon | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | blokje |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Spinazie | 180 | 270 | 360 | 450 | gr |
Courgette | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Tomaten | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 750 | 1250 | 1500 | 1750 |
Diepe hapjespan met deksel, Fijne rasp, Koekenpan |
Energie (KJ) 2616, Energie (kcal) 621, Eiwit (g) 38, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 4, Zout (g) 1,7
Dit gerecht bevat: Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |