met vega gehakt
1 | Breng een kookpan met water aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af en spoel om met koud water om plakken te voorkomen. | ||||
2 | Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Was de winterpeen en rasp grof. | ||||
3 | Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan en bak het kruimgehakt, de courgette en winterpeen voor 6-7 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat voor 4-5 min sudderen op laag vuur. | ||||
4 | Rasp de Italiaanse kaas fijn. Voeg de macaroni toe aan de hapjespan, roer goed door en breng extra op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Schep de macaroni bolognese op de borden en garneer met de Italiaanse kaas. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Macaroni | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Vivera kruimgehakt | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Tomatenblokjes | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Courgette | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Winterpeen (raspen) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Ruime hapjespan, Grove en Fijne rasp
|
Energie (KJ) 2563, Energie (kcal) 608, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,4
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |