Macaroni bolognese

met vega gehakt

15-20 min
Vega

Bereiding

1 Breng een kookpan met water aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af en spoel om met koud water om plakken te voorkomen.
2 Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Was de winterpeen en rasp grof.
3 Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan en bak het kruimgehakt, de courgette en winterpeen voor 6-7 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat voor 4-5 min sudderen op laag vuur.
4 Rasp de Italiaanse kaas fijn. Voeg de macaroni toe aan de hapjespan, roer goed door en breng extra op smaak met peper en zout.
5 Schep de macaroni bolognese op de borden en garneer met de Italiaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Macaroni 170 250 340 430 gr
Vivera kruimgehakt 150 225 300 375 gr
Italiaanse kaas 1 1,5 2 2,5 st
Italiaanse kruiden 4 6 8 10 gr
Tomatenblokjes 200 300 400 500 gr
Courgette 0,75 1 1,5 2 st
Winterpeen (raspen) 1 1,5 2 2,5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Ruime hapjespan, Grove en Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2563, Energie (kcal) 608, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.