met basmatirijst
1 | Meng in een kom de helft van de yoghurt met de tomatenpuree een scheutje olie, de specerijen, peper en zout en roer alles goed door. Snijd de kipdijfilet in gelijke stukken en leg de kipdijfilet in de marinade. Dek af en laat in de koelkast marineren. | ||||
2 | Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Giet het kokende water in een hoge beker en laat het bouillonblokje hierin oplossen. | ||||
3 | Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in ringen. Spoel goed af in een vergiet en laat even uitlekken. | ||||
4 | Verhit een flinke scheut olie in de pan. Bak de kipdijfilet 6-8 min op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en zet even opzij. | ||||
5 | Verhit nog wat olie in de pan en bak de ui, prei en paprika 4-5 min op middelhoog vuur. Schep de rijst en kokosmelk er door. Leg de kip terug in de pan, schenk de bouillon erbij en laat 10-12 min stoven met de deksel op de pan totdat de rijst gaar is. Schep het geheel halverwege even om zodat de rijst niet aan de bodem gaat plakken. | ||||
6 | Schep het gerecht in borden. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Komijnpoeder & garam massala & knoflookpoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Yoghurt | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bakje |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Groentebouillon | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | blokje |
Ui (klein) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Basmatirijst | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Kokosmelk | 100 | 150 | 200 | 250,0 | ml |
Prei | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Gele paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Tomatenpuree | 35 | 55 | 70 | 90 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 250 | 375 | 500 | 675 |
Ruime hapjespan met deksel |
Energie (KJ) 3143, Energie (kcal) 752, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 109, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 13, Vezels (g) 9, Zout (g) 1,6
*Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.