en gegrilde groenten
1 | Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg het kokende water toe aan een hittebestendige maatbeker of glas en los hierin het bouillonblokje op. | ||||
2 | Snijd de courgette in halve maantjes en de witlof in dunne ringen. Pel en snipper de ui. Hak de dille fijn. | ||||
3 | Verhit wat olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en bak 1-2 min mee. Voeg de bouillon toe en laat 15-20 min intrekken. | ||||
4 | Verhit ondertussen in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de spinazie-kaas filet op middelhoog vuur 8-9 min. Draai regelmatig om. | ||||
5 | Verhit ondertussen in een andere koekenpan wat olijfolie en bak hierin de courgette 5-6 min tot het goedbruin is. De laatste 2 min voeg je de witlof toe. Breng op smaak met peper en zout.
|
||||
6 | Voeg de parelcouscous toe aan de groenten toe en laat 1-2 min meebakken. | ||||
7 | Serveer de parelcouscous met de spinazie-kaas filet en garneer met de dille. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Vivera spinazie/kaas filet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Parelcouscous | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Groentebouillon | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | blokje |
Courgette | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Witlof | 0,75 | 1,25 | 1,5 | 2 | st |
Dille | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Water (ml) | 400 | 600 | 800 | 1000 |
Diepe hapjespan, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2692, Energie (kcal) 640, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,7
Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten