en rucola
1 | Breng een ruime kookpan met water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook vervolgens samen in de kookpan in 15-20 min gaar. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten. | ||||
2 | Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg daarna de courgette toe en bak 3-5 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en zet even opzij. | ||||
3 | Snijd de chorizoworst in plakjes. Veeg de koekenpan schoon met een velletje keukenpapier en verhit opnieuw een scheutje olie. Bak de chorizo 4-6 min of totdat deze knapperig is. | ||||
4 | Doe de (afgegoten) aardappelen terug in de pan en stamp met een stamper tot een puree. Breng extra op smaak met mosterd, peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Meng de rucola door de aardappelpuree. | ||||
5 | Schep de rucolastamppot op de borden samen met de courgette en gebakken chorizo. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Zoete aardappel | 2 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Aardappelen | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Chorizoworst | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Rucola | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bak |
Ui (middel) | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Courgette | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Mosterd* (tl) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan |
Energie (KJ) 2903, Energie (kcal) 694, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 90, Koolhydraten waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,3 | |||||
Dit gerecht bevat: Mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |