Rijstschotel met tonijn

uit de oven

35-40 min
Vis

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Kook de wilde rijst in de kookpan voor 19-20 min en giet vervolgens af.
2 Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan/hapjespan en bak hierin de winterpeen en paprika 5-7 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de specerijen, tonijn (uitgelekt), tomatenblokjes, peper en zout toe. Bak nog 1-2 min.
3 Giet de rijst af en meng samen met de tonijn en groenten in een ovenschaal. Rasp de kaas en verdeel dit over de ovenschaal. Bak 8-10 min in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Serveer direct en eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Wilde rijst mix 170 250 340 430 gr
Tonijn in olie  0,75 1 1,5 2 blik
Gele paprika 1 1,5 2 2,5 st
Winterpeen 0,75 1 1,5 2 st
Gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano 4 6 8 10 gr
Gouda jong belegen stuk 50 75 100 125 gr
Tomatenblokjes 100 200 300 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Diepe koeken-/ hapjespan, Rasp, Ovenschaal

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2873, Energie (kcal) 686, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 33, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 5, Zout (g) 1,0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Vis, Melk. *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.