uit de oven
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Kook de wilde rijst in de kookpan voor 19-20 min en giet vervolgens af. | ||||
2 | Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan/hapjespan en bak hierin de winterpeen en paprika 5-7 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de specerijen, tonijn (uitgelekt), tomatenblokjes, peper en zout toe. Bak nog 1-2 min. | ||||
3 | Giet de rijst af en meng samen met de tonijn en groenten in een ovenschaal. Rasp de kaas en verdeel dit over de ovenschaal. Bak 8-10 min in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Serveer direct en eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Wilde rijst mix | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Tonijn in olie | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | blik |
Gele paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Winterpeen | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Gouda jong belegen stuk | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Tomatenblokjes | 100 | 200 | 300 | 400 | gr |
Ingrediƫnt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Diepe koeken-/ hapjespan, Rasp, Ovenschaal |
Energie (KJ) 2873, Energie (kcal) 686, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 33, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 5, Zout (g) 1,0
Dit gerecht bevat: Vis, Melk. *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |