en basmatirijst
1 | Kook de rijst in een kookpan volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Pel en snijd de ui fijn. Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne reepjes. | ||||
3 | Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rundervinken 10-12 min op middelhoog vuur. | ||||
4 | Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan of hapjespan en bak hierin de ui, de spitskool en de kerrie 7-10 min op middelhoog vuur. | ||||
5 | Serveer de geroerbakte spitskool met de rundervinken en de basmatirijst. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt
|
2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Rundervink | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Spitskool | 1 | 1,25 | 1,75 | 2 | gr |
Ui (middel) | 0,5 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Kerrie | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Basmatirijst | 170 | 250 | 340 | 430 | gr |
Ingrediƫnt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan, Wok-/ Hapjespan |
Energie (KJ) 3342, Energie (kcal) 799, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 104, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,4
Dit gerecht kan sporen van andere allergenen bevatten.