Rundervink met knapperige kerrie-spitskool

en basmatirijst

15-20 min
Rund

Bereiding

1 Kook de rijst in een kookpan volgens de instructies op de verpakking.
2 Pel en snijd de ui fijn. Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne reepjes.
3 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rundervinken 10-12 min op middelhoog vuur.
4 Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan of hapjespan en bak hierin de ui, de spitskool en de kerrie 7-10 min op middelhoog vuur.
5 Serveer de geroerbakte spitskool met de rundervinken en de basmatirijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt
2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Rundervink 200 300 400 500 gr
Spitskool 1 1,25 1,75 2 gr
Ui (middel) 0,5 1 1,5 2 st
Kerrie  4 6 8 10 gr
Basmatirijst 170 250 340 430 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Wok-/ Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3342, Energie (kcal) 799, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 104, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,4

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van andere allergenen bevatten.