Pita met krokante kip

en coleslaw

15-20 min
Kip

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten en de courgette in plakken.
2 Snijd de kipdijfilet in de lengte doormidden zodat je 2 dunnere filets overhoudt. Snijd daarna in reepjes. Doe het ei in een diep bord en kluts door elkaar met een vork. Doe de panko in een ander diep bord en voeg hier peper en zout aan toe. Doop de kip eerst in het ei en vervolgens in de panko. Druk de panko goed aan zodat deze aan de kip blijft plakken.
3 Verwarm een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipreepjes in 4-6 min rondom goudbruin. Leg de kipreepjes daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 6-8 min in de oven, of totdat de kip gaar is. Maak de pitabroodjes licht vochtig en bak deze de laatste 2-3 min mee in de oven.
4 Verhit opnieuw een laagje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de courgette in 1-2 min per kant goudbruin.
5 Meng ondertussen de mayonaise samen met de azijn, peper en zout in een saladekom. Voeg hier de gesneden kool aan toe en hussel door elkaar.
6 Snijd de pitabroodjes open en beleg met de krokante kip, courgette, tomaten en de coleslaw. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Pitabroodjes 4 6 8 10 st
Witte en rode kool gesneden 100 150 200 250 gr
Panko 20 30 40 50 gr
Courgette 0,5 0,75 1 1,25 st
Tomaten 2 3 4 5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers 4 pers 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



(Witte wijn)azijn* (el) 1 1,5 2 2,5
Mayonaise* (el) 2 3 4 5
Ei (st) 0,4 0,6 0,8 1


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2781, Energie (kcal) 660, Eiwit (g) 38, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 8, Zout (g) 1,9

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Gluten, Melk, Ei* 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.