en spaghetti in romige tomatensaus
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden op hete lucht of zet deze op de grill-stand. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, zodat je 2 dunnere filets overhoudt. Wrijf de kip aan beide kanten in met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet voor 4-5 min per kant op middelhoog vuur. | ||||
2 | Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Verhit in een tweede koekenpan wat olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook voor 2-3 min. Voeg vervolgens alle gesneden tomaten (houd de cherrytomaten nog apart) toe en bak voor 4-5 min mee. Doe daarna de kookroom, samen met wat peper en zout in de pan en laat op laag vuur sudderen. | ||||
3 | Breng een kookpan met water aan de kook en en bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. | ||||
4 | Giet de mozzarella af en snijd in deze in plakken. Leg de gebakken kipfilet in een ovenschaaltje en leg hier de plakken mozzarella overheen. Plaats in de voorverwarmde oven of onder de grill totdat de mozzarella is gesmolten. Dit duurt ongeveer 5-7 min. | ||||
5 | Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Let op! Deze kunnen snel verbranden, dus houd ze goed in de gaten. | ||||
6 | Giet de pasta af wanneer deze gaar is en roer samen met de cherrytomaten door de pan met de romige tomatensaus. Ris de blaadjes van de verse kruiden en snijd deze fijn. Rasp de Italiaanse kaas fijn met een rasp. | ||||
7 | Serveer de pasta met romige tomatensaus samen met de gegratineerde kipfilet. Garneer het gerecht met de gesneden oregano en peterselie, de Italiaanse kaas en de pijnboompitten. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Mozzarella | 1 | 1,5 | 2 | 3 | bol |
Spaghetti | 170 | 250 | 340 | 425 | gr |
Orgeano en peterselie | 20 | 20 | 20 | 20 | gr |
Tomaten | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Kookroom | 125 | 185 | 250 | 310,00 | ml |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | 3 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 3 | teentje |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 3 | blokje |
Cherrytomaten | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Pijnboompitten | 20 | 30 | 40 | 50 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan (2x), Kookpan, Rasp
Energie (KJ) 3725, Energie (kcal) 889, Eiwit (g) 52, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 42, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 7, Zout (g) 1,2
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.