en geraspte kaas
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een kookpan met water aan de kook. Was de aardappelen goed en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappelen daarna in plakjes en kook deze voor 4-5 min in het kokende water. Giet vervolgens af en spoel na met koud water. | ||||
2 | Verwijder de uiteindes van de prei en snijd de overige prei in ringen. Spoel af in een vergiet. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min rul op hoog vuur. Voeg de prei en courgette toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak voor 3-4 min mee. | ||||
3 | Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of boter en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Verspreid hier het gehaktmengsel overheen en top af met de overige aardappelplakjes. | ||||
4 | Meng de kookroom, kerriepoeder, het ei en wat peper in een bakje en roer goed door met een garde of vork totdat er geen klontjes meer in zitten. Giet het eimengsel over de aardappelschijfjes en rasp hier het blokje kaas overheen. | ||||
5 | Doe de ovenschaal voor 15-20 min in de oven tot de aardappelschijfjes gaar zijn en de kaas goudbruin is. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Aardappelen | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Prei | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Half-om-halfgehakt | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Kookroom | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Kerriepoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Gouda jong belegen | 50 | 75 | 100 | 125 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Ei (st) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 |
Oven, Kookpan, Koekenpan, Ovenschaal Fijne rasp
Energie (KJ) 3464, Energie (kcal) 832, Eiwit (g) 38, Koolhydraten (g) 58, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 48, Vetten waarvan verzadigd (g) 21, Vezels (g) 10, Zout (g) 1,0
Dit gerecht bevat: Melk, Ei *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.