Andijviestamppot

met kaasschnitzel

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de rode ui en snijd deze in parten. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de rode ui en de winterpeen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif voor 15-20 min in de oven.
2 Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes 15-20 min of totdat deze zacht zijn wanneer je erin prikt met een vork.
3 Giet de aardappelen af en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de kookpan en stamp deze met een stamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe. Snijd de andijvie fijn en voeg deze samen met de geroosterde ui en winterpeen toe aan de aardappelen. Meng samen tot een stamppot.
4 Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kaasschnitzels in 5-6 min rondom goudbruin.
5 Serveer de stamppot met de kaasschnitzels. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Aardappelen 600 900 1200 1500 gr
Andijvie 250 375 500 625 gr
Rode ui (middel) 0,5 1 1,5 2 st
Winterpeen 1 1,5 2 2,5 st
Vivera kaasschnitzel 1 1,5 2 2,5 st
Nootmuskaat 4 6 8 10 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2447, Energie (kcal) 584, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 80, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten * 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.