en een gemengde salade
1 | Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen met water en dep droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in wedges en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster de aardappelwedges voor 25-30 min in de voorverwarmde oven. | ||||
2 | Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie-kaas filet op middelhoog vuur voor 8-9 min en draai regelmatig om. | ||||
3 | Snijd de tomaten in parten en de komkommer in halve maantjes. Verwijder het groen van de radijsjes en snijd vervolgens in dunne reepjes. Meng de tomaat, komkommer en radijs samen met de gemengde sla in een saladekom. | ||||
4 | Meng voor de dressing 1 el olijfolie per persoon samen met de mosterd, honing en peper en zout. Giet de dressing over de salade en meng het geheel met elkaar. | ||||
5 | Serveer de spinazie-kaas filet vervolgens samen met de aardappelwedges en de gemengde salade. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Aardappels | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Vivera spinazie/kaas filet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Komkommer | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Radijs | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Gemengde sla | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bak |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Mosterd* (tl) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Honing* (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2410, Energie (kcal) 575, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 9, Zout (g) 1,7
Melk, Ei, Gluten, Mosterd