met geroosterde bieten frietjes
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de aardappelen en de bieten. Spoel ze schoon onder de kraan. Snijd in lange frieten, besprenkel met olijfolie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 20-25 min of totdat de frieten goudbruin en krokant zijn. | ||||
2 | Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de dille fijn. Combineer in een mengkom en breng op smaak met wat peper en zout. | ||||
3 | Snijd de halloumi in plakken. Verwarm een ruime koekenpan of grillpan op medium hoog vuur. Bak de halloumi in een scheut olijfolie 1-2 min per kant of totdat deze goudbruin en krokant zijn. | ||||
4 | Verwarm de pitabroodjes eventueel 2-3 min in de oven of in een broodrooster. Snijd open en vul met de halloumi plakken en tomaten-dille mengsel. Serveer met de groentenfriet. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | Eenheid |
Halloumi | 130 | 200 | 260 | gr |
Pitabroodjes | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Bieten rauw | 200 | 300 | 400 | gr |
Aardappelen | 300 | 450 | 600 | gr |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Dille | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2652, Energie (kcal) 632, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 8, Zout (g) 2.7
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.