Griekse bulgursalade met gepofte aubergine

met kalamata olijven en verse munt

55-60 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Wrijf ze vervolgens in met wat olie en de specerijen en pak in met aluminiumfolie. Leg de ingepakte aubergine 50-60 min in de voorverwarmde oven.
2 Heb je iets minder tijd? Pof de aubergines dan in de magnetron. Prik gaatjes in de aubergine, wrijf in met olie en specerijen en plaats in een magnetronbestendige kom/bak. Dek af met plasticfolie en pof in 9-10 min gaar.
3 Breng water aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking.
4 Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in parten. Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers het sap uit in een kommetje en houd even apart. Giet de kalamata olijven af en pluk de blaadjes munt van de takjes. Snijd de munt in reepjes (houd wat achter voor de garnering).
5 Giet de bulgur af en meng in een kom met de komkommer, tomaat, citroenrasp en -sap, munt en kalamata olijven. Breng op smaak met peper en zout en de extra vierge olijfolie.
6 Lepel wat Griekse yoghurt over de gepofte aubergine en garneer met de overgebleven munt. Serveer de bulgursalade met gepofte aubergine.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Aubergine 2 3 4 st
Gemalen kaneel, komijn en koriander 4 6 8 gr
Bulgur 150 225 300 gr
Komkommer 0.5 0.75 1 st
Tomaten 2 3 4 st
Citroen 0.5 0.75 1 st
Kalamata olijven 0.5 0.75 1 potje
Munt 1 1 1 bosje
Griekse yoghurt 2 3 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Extra vierge olijfolie 1 1.5 2 el

Kookgerei

Oven/Magnetron, Aluminiumfolie

Voedingswaarde

Energie (KJ)2097, Energie (kcal)500, Eiwit (g)14, Koolhydraten (g)59, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g)19, Vetten waarvan verzadigd (g)3, Vezels (g)16, Zout (g)1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.