met kalamata olijven en verse munt
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Wrijf ze vervolgens in met wat olie en de specerijen en pak in met aluminiumfolie. Leg de ingepakte aubergine 50-60 min in de voorverwarmde oven. | ||||
2 | Heb je iets minder tijd? Pof de aubergines dan in de magnetron. Prik gaatjes in de aubergine, wrijf in met olie en specerijen en plaats in een magnetronbestendige kom/bak. Dek af met plasticfolie en pof in 9-10 min gaar. | ||||
3 | Breng water aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking. | ||||
4 | Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in parten. Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers het sap uit in een kommetje en houd even apart. Giet de kalamata olijven af en pluk de blaadjes munt van de takjes. Snijd de munt in reepjes (houd wat achter voor de garnering). | ||||
5 | Giet de bulgur af en meng in een kom met de komkommer, tomaat, citroenrasp en -sap, munt en kalamata olijven. Breng op smaak met peper en zout en de extra vierge olijfolie. | ||||
6 | Lepel wat Griekse yoghurt over de gepofte aubergine en garneer met de overgebleven munt. Serveer de bulgursalade met gepofte aubergine. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Aubergine | 2 | 3 | 4 | st |
Gemalen kaneel, komijn en koriander | 4 | 6 | 8 | gr |
Bulgur | 150 | 225 | 300 | gr |
Komkommer | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Citroen | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Kalamata olijven | 0.5 | 0.75 | 1 | potje |
Munt | 1 | 1 | 1 | bosje |
Griekse yoghurt | 2 | 3 | 4 | el |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Extra vierge olijfolie | 1 | 1.5 | 2 | el |
Oven/Magnetron, Aluminiumfolie
Energie (KJ)2097, Energie (kcal)500, Eiwit (g)14, Koolhydraten (g)59, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g)19, Vetten waarvan verzadigd (g)3, Vezels (g)16, Zout (g)1
Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.