Thaise risotto met pulled chicken

met frisse limoen en rode peper

40-45 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook voor de kipfilet. Kook de kipfilet in 10-12 min gaar in het kokende water. Spoel vervolgens na met koud water en zet opzij tot nader gebruik. 
2 Snipper de ui fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Snijd de courgette in partjes en de rode paprika in blokjes. Snijd de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes om het gerecht minder pittig te maken. 
3 Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Verhit daarna wat olie in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui, rode peper en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur. Voeg vervolgens de winterpeen, courgette en rode paprika toe en bak 3-4 min mee op middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta en risottorijst toe en bak en bak 1-2 min mee tot de rijst glazig ziet.
4 Voeg een scheutje van het kokende water toe aan de pan. Roer tot het water volledig is opgenomen door de rijst en voeg dan de volgende scheut toe. Herhaal tot het water op is en de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 18-22 min.
5 Trek ondertussen met twee vorken de kipfilet uit elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer de sojasaus door de kip heen. Roer de laatste minuut de pulled chicken door de risotto. Serveer de risotto met een schijfje limoen.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipfilet 200 300 400 500 gr
Ui (klein) 1 1,5 2 2,5 st
Winterpeen 0,75 1 1,5 1,75 st
Courgette 0,5 0,75 1 1,25 st
Rode paprika 0,5 0,75 1 1,25 st
Rode peper 0,4 0,6 0,8 1 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Gele currypasta  0,4 0,6 0,8 1 st
Risottorijst 170 255 340 430 gr
Limoen 0,5 0,75 1 1,25 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper & zout



Water (ml) 500 750 1000 1250
Sojasaus (el) 2 3 4 5

Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2479, Energie (kcal) 588, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 78, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 15, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 5, Zout (g) 4

Allergenen

Soja