1 |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng twee pannen met water aan de kook voor de spaghetti en broccoli. Kook in de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2 |
Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze in 4 min gaar. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de gekleurde cherrytomaatjes door de helft en plaats in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats voor 15-20 min in de oven. |
3 |
Haal het gehakt uit de verpakking en breng op smaak met peper en zout. Kneed fijn en draai kleine balletjes van het gehakt. |
4 |
Verwarm een grote koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig is. Zet het vuur middelhoog en voeg de gehaktballetjes en de winterpeen toe. Bak voor 8-10 min tot de balletjes volledig gaar zijn. Voeg vervolgens de passata toe en roer de gekookte pasta en broccoli door de saus heen. Verwarm tot alles goed warm is. |
5 |
Ris de blaadjes oregano van de takjes af en rasp de Italiaanse kaas. Haal de tomaatjes uit de oven. Schep de pasta op en verdeel de oregano, Italiaanse kaas en gekleurde cherrytomaatjes eroverheen. |