De Wijnbox

Een mooie lekkere wijn maakt het kerstdiner helemaal compleet!

Daarom heeft de Familiebox ook dit jaar weer de optie om naast de kerstbox te kiezen voor een complete wijnbox geselecteerd door Vinobox. Dit jaar heb je de mogelijkheid om een kleine wijnbox bij je kerstmenu te bestellen, die drie verschillende wijnen bevat. Daarnaast kan  je kiezen voor een groot pakket waarbij je vier verschillende wijnen ontvangt. Iedere wijn zorgt voor een perfecte toevoeging aan een gerecht van het kerstmenu. 


Deze wijnen zitten in de wijnboxAperitief

Jaume Serra Cava Brut

Cava van het huis Mont Marcal, dat al drie generaties de familienaam hooghoudt. Feestelijk en smaakvol met een fruitige neus en wat nuances van citrus. Deze Cava heeft prachtige zachte belletjes, mede door de methode traditionelle. Dat wil zeggen dat deze cava op dezelfde manier is gemaakt als Champagne. Een mousserende cava die perfect is als aperitief!

Voor en tussen

Stella Blanco Verdelho

Voor dit gerecht heeft onze sommelier een Portugese wijn van de Verdelho druif gekozen. De frisse zuren in deze wijnen dienen als een kneepje citroen over de zalm. Verder is de wijn vol van smaak wat goed aansluit bij het vettige mondgevoel van de vis.Hoofd

Falconiere Montepulciano d'Abruzzo

Een prachtige begeleider voor de smaakvolle hoofdgerechten is natuurlijk een Montepulciano uit ‘d Abruzzo. De wijn heeft een aantal maanden gerijpt op eikenhouten vaten waardoor een kruidige smaakt ontstaat die goed aansluit bij de smaakmakers van zowel de stoof als de rollade. Dankzij het wildachtige aroma van de Montepulciano druif smaakt deze buitengewoon goed bij zowel hertenstoof als kalfsrollade.

Dessert

Kobal Yellow Muscat

Een heerlijke begeleider bij desserts met wit fruit is een zoete witte wijn gemaakt van de Muscat druif. Een Sloveense variant van deze druif is de Yellow Muscat ofwel Rumeni Muskat. Kenmerkend is de druivige frisheid van deze wijn met frisse oranjebloesemzuren. Deze florale tonen combineren mooi met de compote van kweepeer en de aanwezige zuren compenseren de room.  

Deze wijn hoort bij Wijnbox Groot 

Wijnbox bestellen

Wijnbox Klein

Een selectie van wijnen passend bij het Familiebox viergangenmenu

Je ontvangt drie verschillende wijnflessen die passen bij het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

1 x Jaume Serra Cava Brut

1 x Stella Blanco Verdelho

1 x Falconiere Montepulciano d'Abruzzo


Prijs per stuk

€34,95

Bestellen

Wijnbox Groot

Een selectie van wijnen passend bij het Familiebox viergangenmenu

Je ontvangt vier verschillende soorten wijnen, passend bij iedere gang van het kerstmenu. In totaal 6 wijnflessen. 

1 x Jaume Serra Cava Brut

2 x Stella Blanco Verdelho

2 x Falconiere Montepulciano d'Abruzzo

1 x Kobal Yellow Muscat 

Prijs per stuk

€54,95

Bestellen