WILD VAN WILD

Word jij ook zo Wild van Wild? In de week van 14 december hebben wij bij de Familiebox het genoegen samen met jou de herten-cranberryworstjes van Wild van Wild uit te proberen.

Bij Wild van Wild zijn ze toegewijd op het allerbeste wilde vlees te bieden, met de nadruk op duurzaamheid, kwaliteit en zuiverheid. Het bedrijf is opgezet door twee jagende broers, Sjoerd en Klaas, die beiden een grote passie hebben voor gastronomie en de natuur. Sinds 2011 houden ze zich bezig met de best mogelijke vleesproducten, die allemaal huisgemaakt zijn en van 100% wild vlees en biologische kruiden.

GEZOND EN DUURZAAM VLEES

Klaas deelt graag met ons de missie van Wild en Wild: “Door het gebruik van wild verbetert de voedselketen, de natuurlijke balans en het algemene dierenwelzijn. Bovendien is wild het meest gezonde en duurzame vlees wat er bestaat.”

Het vlees dat gebruikt wordt, is enkel geschoten wild. De ecologische voetafdruk van het bedrijf is nul komma nul, dit komt doordat de dieren niet milieubelastend gevoederd zijn in een fabriek, er geen extra water is gebruikt en de dieren niet in aanraking komen met antibiotica en andere medicijnen. Tegenwoordig mag Wild van Wild ook het nieuwe keurmerk ‘echt wild’ dragen. Dit keurmerk garandeert dat het wild niet is gekweekt, maar recht uit de natuur wordt geoogst door jagers.

“Wij jagen zelf ook. Dit doen we om verantwoordelijkheid te nemen voor ons voedsel en daarmee te oogsten wat in overvloed is en tegelijkertijd te beschermen wat bedreigd wordt. Al ons wild komt daarom ook uit Nederland en Duitsland.”, aldus Klaas.

Klaas’ persoonlijke favorieten zijn de pittige grillworst met cheddar en jalapeño en de käsekrainer van wild zwijn en Emmentaler. De producten van Wild en Wild zijn in te delen in twee groepen. Zo is er keuze uit verschillende soorten vers wild, van eend tot hert en van haas tot houtduif. Ook ontwikkelen ze veel huisgemaakte producten, zoals pastrami van wilde gans, merguez worstjes van ree, maar ook droge worst van wild zwijn en groene pepers.

NU IN DE BOX....

Ben jij benieuwd geworden naar de herten-cranberryworstjes van Wild en Wild? Deze is te bereiden met een pastinaak-aardappelpuree en spruitjes. Bestel dit gerecht met twee of drie andere gerechten uiterlijk dinsdag 8 december om 23.59 uur.