met kipdijfiletblokjes
1 | Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in blokjes. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de rest in reepjes. Snijd de gele paprika ook in repen. | ||||
3 | Bak de winterpeen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak samen met de winterpeen voor 3-4 min. Voeg vervolgens ook de paksoi en de gele paprika toe en bak 2-3 min mee. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
4 | Roer nu de gele currypasta door de groenten en de kipfilet heen en blus af met de kokosmelk. Laat nog een aantal minuten sudderen. | ||||
5 | Giet de udonnoedels af en roer door de gele curry heen. Snijd de lente ui in ringetjes en strooi over de gele curry noedels. Serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Udonnoedels | 150 | 220 | 300 | 375 | gr |
Kipdijfiletblokjes | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Winterpeen | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Paksoi | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Gele paprika | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Gele currypasta | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Kokosmelk | 100 | 150 | 200 | 250 | ml |
Bosui | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2805, Energie (kcal) 672, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 66, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 4, Zout (g) 2,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd, Soja, Schaaldieren *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.