Libanese wraps met hummus

feta en gegrilde groenten

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af in een vergiet of zeef en spoel af met water. Meng de kikkererwten vervolgens in een ovenschaaltje met een scheutje olijfolie en de specerijen. Rooster vervolgens 15-20 min in de oven.
2 Snijd de rode paprika in repen en de courgette in de lengte in dunne plakken. Snijd de rode ui in parten. Grill de groenten in een hete grillpan 1-2 min per kant op hoog vuur.
3 Smeer de Libanese platbroden in met hummus en verdeel de gegrilde groenten en de kikkererwten eroverheen.
4 Verbrokkel de feta over de platbroden heen en leg er wat veldsla op. Vouw de Libanese platbroden in vieren en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
kikkererwten 200 300 400 gr
gemalen komijn, paprikapoeder en kurkuma 4 6 8 gr
rode paprika 1 1.5 2 st
courgette 0.5 0.75 1 st
rode ui 0.5 0.75 1 st
Libanees platbrood 4 6 8 st
hummus 0.5 0.75 1 bakje
fetakaas 100 150 200 gr
veldsla 75 100 125 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven, Grillpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (kJ) 3172
Energie (kcal) 754
Eiwit (g) 32,7
Koolhydraten (g) 93,9
Koolhydraten waarvan suikers (g) 14,1
Vetten totaal (g) 23,4
Vetten waarvan verzadigd (g) 11,2
Vezels (g) 13,6
Zout (g) 2,5

Allergenen

Gluten, Ei, Melk