Libanese wraps met baba ganoush, feta en gegrilde groenten

20-25 min
Vega

Over het gerecht

met geroosterde kikkererwten

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af in een vergiet of zeef en spoel met water. Meng de kikkererwten vervolgens in een ovenschaaltje met een scheutje olijfolie en de specerijen. Rooster vervolgens 15-20 min in de oven.
2 Snijd de paprika in repen en de courgette in de lengte in dunne plakken. Snijd de rode ui in parten. Grill de groenten in een hete grillpan 1-2 min per kant op hoog vuur.
3 Smeer de Libanese platbroden in met baba ganoush en verdeel de gegrilde groenten en de kikkererwten eroverheen. 
4 Verbrokkel de feta over de platbroden heen en leg er wat veldsla op. Vouw de Libanese platbroden in vieren en serveer direct. 

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
4 6 8 st libanees platbrood
100 150 200 gr feta
0,5 0,75 1 st baba ganoush
1 1,5 2 st paprika
1 1,5 2 st courgette
4 6 8 gr specerijen
0,5 0,75 1 st rode ui 
50 50 50 gr veldsla
200 300 400 gr kikkererwten

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie