feta en gegrilde groenten
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af in een vergiet of zeef en spoel af met water. Meng de kikkererwten vervolgens in een ovenschaaltje met een scheutje olijfolie en de specerijen. Rooster vervolgens 15-20 min in de oven. | ||||
2 | Snijd de rode paprika in repen en de courgette in de lengte in dunne plakken. Snijd de rode ui in parten. Grill de groenten in een hete grillpan 1-2 min per kant op hoog vuur. | ||||
3 | Smeer de Libanese platbroden in met hummus en verdeel de gegrilde groenten en de kikkererwten eroverheen. | ||||
4 | Verbrokkel de feta over de platbroden heen en leg er wat veldsla op. Vouw de Libanese platbroden in vieren en serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
kikkererwten | 200 | 300 | 400 | gr |
gemalen komijn, paprikapoeder en kurkuma | 4 | 6 | 8 | gr |
rode paprika | 1 | 1.5 | 2 | st |
courgette | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Libanees platbrood | 4 | 6 | 8 | st |
hummus | 0.5 | 0.75 | 1 | bakje |
fetakaas | 100 | 150 | 200 | gr |
veldsla | 75 | 100 | 125 | gr |
Ingrediƫnt |
olijfolie |
peper & zout |
Oven, Grillpan |
|
per portie |
Energie (kJ) | 3172 |
Energie (kcal) | 754 |
Eiwit (g) | 32,7 |
Koolhydraten (g) | 93,9 |
Koolhydraten waarvan suikers (g) | 14,1 |
Vetten totaal (g) | 23,4 |
Vetten waarvan verzadigd (g) | 11,2 |
Vezels (g) | 13,6 |
Zout (g) | 2,5 |
Gluten, Ei, Melk |