Surinaamse bami met kip

en zoetzure groente

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti en los het maggi blokje hierin op. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de ui fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Bak de ui, de gember, de knoflook (uitgeperst) en de 5 spice kruiden in een koekenpan, in een scheutje olijfolie 2-3 min op laag vuur. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak 1 min mee.
3 Snijd ondertussen de paprika en de kipfilet in blokjes. Draai het vuur van de pan met de ui en de tomatenpuree omhoog en voeg de paprika en de kip toe aan de pan. Bak 4-5 min.
4 Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de rode peper fijn. Meng de komkommer en de rode peper in een kom met de suiker en azijn en laat een paar minuten marineren.
5 Hak de bladselderij fijn. Voeg de ketjap en de sojasaus toe aan de pan met de kip en roer goed door. Giet de spaghetti af en roer samen met de bladselderij door de ingrediënten in de andere pan heen. Serveer de Surinaamse bami met de zoetzure komkommer.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Spaghetti 170 250 340 gr
Bouillionblokje 0,5 0,75 1 st
Ui 1 1,5 2 st
Gember 0.5 0.75 1 st
Knoflook 1 1,5 2 st
5-Spice 4 6 8 gr
Tomatenpuree 0,5 0,75 1 st
Rode paprika 1 1,5 2 st
Kipfilet 200 300 400 gr
Komkommer 1 1,5 2 st
Rode peper 0,5 0,75 1 st
Bladserlderij 0,5 0,75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Suiker 1 1,5 2 el
Azijn  1 1,5 2 el
Ketjap 1 1,5 2 el
Sojasaus 1 1,5 2 el

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kJ) 2820, Energie (kcal) 671, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 10, Zout (g) 5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij, Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.