en zoetzure groente
1 | Breng een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti en los het maggi blokje hierin op. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Snijd de ui fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Bak de ui, de gember, de knoflook (uitgeperst) en de 5 spice kruiden in een koekenpan, in een scheutje olijfolie 2-3 min op laag vuur. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak 1 min mee. | ||||
3 | Snijd ondertussen de paprika en de kipfilet in blokjes. Draai het vuur van de pan met de ui en de tomatenpuree omhoog en voeg de paprika en de kip toe aan de pan. Bak 4-5 min.
|
||||
4 | Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de rode peper fijn. Meng de komkommer en de rode peper in een kom met de suiker en azijn en laat een paar minuten marineren. | ||||
5 | Hak de bladselderij fijn. Voeg de ketjap en de sojasaus toe aan de pan met de kip en roer goed door. Giet de spaghetti af en roer samen met de bladselderij door de ingrediënten in de andere pan heen. Serveer de Surinaamse bami met de zoetzure komkommer. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Spaghetti | 170 | 250 | 340 | gr |
Bouillionblokje | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | st |
Gember | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | st |
5-Spice | 4 | 6 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Rode paprika | 1 | 1,5 | 2 | st |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
Komkommer | 1 | 1,5 | 2 | st |
Rode peper | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Bladserlderij | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Suiker | 1 | 1,5 | 2 | el |
Azijn | 1 | 1,5 | 2 | el |
Ketjap | 1 | 1,5 | 2 | el |
Sojasaus | 1 | 1,5 | 2 | el |
Oven, Koekenpan
Energie (kJ) 2820, Energie (kcal) 671, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 10, Zout (g) 5
Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.