Griekse Moussaka

+ 30 min oventijd
25-30 min
Rund

Over het gerecht

met rundergehakt en aubergine

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in ronde dunne plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met wat grof zout en laat 5 min staan. Schuif de bakplaat dan bovenin de oven en rooster de aubergine 10-15 min.



2 Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook(uitgeperst) en de specerijen in een scheutje olijfolie in een koekenpan 3-4 min op laag vuur. 



3 Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg het rundergehakt toe aan de pan. Bak nog eens 3-4 min op hoog vuur. Roer dan de tomatenblokjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. 



4 Giet de tomatensaus met rundergehakt in een ovenschaal. Was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes aubergine over de schaal en leg de aardappelschijfjes hierbovenop.



5 Maak vervolgens de roomsaus: Laat de boter smelten in een steelpannetje en roer de bloem erdoorheen. Giet nu langzaam en al roerend de melk erbij in de pan. Roer goed door tot het een egale dunne saus is en laat al roerend langzaam iets indikken tot een lopende saus.



6 Giet de roomsaus over de aardappels heen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de moussaka 20-25 min in de oven totdat er een mooie goudgele korst op zit. Serveer de moussaka met een handje veldsla.



Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
1 1,5 2 st aubergine
500 750 1000 gr aardappels
200 300 400 gr rundergehakt
1 1,5 2 st ui
200 300 400 gr tomatenblokjes
1 1,5 2 st teentje knoflook
125 200 250 ml melk
50 75 100 gr geraspte kaas 
4 6 8 gr gedroogde oregano, kaneel en komijn
50 50 50 gr veldsla