Fried rice met een spiegeleitje

30-35 min
Vega

Over het gerecht

met roerbak groenten en cashew

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 



2 Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne partjes. Snijd de paprika in reepjes, de paksoi in grove stukken en de lente ui in ringetjes. Snijd de rode peper fijn en rasp de gember met een fijne rasp.



3 Bak de gember, de rode peper en de knoflook(uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg de winterpeen, de paksoi en de paprika toe aan de pan. Bak 5-6 min op hoog vuur.



4 Giet de zilvervliesrijst af en laat even uitdampen. Voeg de pindakaas, de ketjap en de sojasaus toe aan de pan met de groenten. Roer vervolgens ook de rijst door de groenten heen en bak nog 5-6 min op middelhoog vuur.



5 Bak in een andere kleine koekepan in een scheutje olijfolie de spiegeleieren op middelhoog vuur 3-4 min totdat het eiwit gaar is maar het eigeel nog niet helemaal.



6 Verdeel de gebakken rijst over de borden en bestrooi met de cashewnoten en de lente ui. Serveer met een spiegeleitje.



Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
170 250 340 gr zilvervliesrijst
2 4 5 st eieren
1 1,5 2 st lente ui
2 3 4 st teentje knoflook
1 1,5 2 st rode paprika
1 1,5 2 st winterpeen
30 45 60 gr cashewnoten
1 1,5 2 st kuipje pindakaas
2 3 4 st sojasaus
0,5 0,7 1 st paksoi
0,5 0,75 1 st gember
0,5 0,75 1 st rode peper
1 1,5 2 st ketjap