Fried rice met een spiegeleitje

met roerbak groenten en cashewnoten

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2 Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne, halve maantjes. Snijd de rode paprika in reepjes, de paksoi in grove stukken en de lente ui in ringetjes. Snijd de rode peper fijn en rasp de gember met een fijne rasp.
3 Bak de gember, de rode peper en de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg de winterpeen, de paksoi en de paprika toe aan de pan. Bak 5-6 min op hoog vuur.
4 Giet de zilvervliesrijst af en laat even uitdampen. Voeg de pindakaas, ketjap en sojasaus toe aan de pan met de groenten. Roer ook de rijst door de groenten heen en bak nog 5-6 min op middelhoog vuur.
5 Bak in een andere kleine koekenpan in een scheutje olijfolie de spiegeleieren op middelhoog vuur voor 3-4 min, totdat het eiwit gaar is maar het eigeel nog niet helemaal.
6 Verdeel de gebakken rijst over de borden en bestrooi met de cashewnoten en de lente ui. Serveer met een spiegeleitje.

Wat we sturen

Ingrediƫnten 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Zilvervliesrijst 170 250 340 425 gr
Winterpeen 1 1.5 2 2,5 st
Rode paprika 1 1.5 2 2,5 st
Paksoi 0,25 0,5 0,75 1 st
Lente ui 1 1.5 2 2,5 stengel
Rode peper 0,25 0,5 0,75 1 st
Gember 0,25 0,5 0,75 1 st
Knoflook 2 3 4 5 teen
Pindakaas 1 1,5 2 2,5 cupje
Eieren 2 3 4 5 st
Cashewnoten 30 45 60 75 gr



Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Ketjap (el) 1 1.5 2 2.5
Sojasaus (el) 2 3 4 5

Kookgerei

Kookpan, Dunschiller, Koekenpan(nen)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2732, Energie (kcal) 651, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 10, Zout (g) 3

Allergenen

Ei, Noten, Pinda, Soja