en appel en bloemkool
1 | Breng twee pannen water aan de kook voor de basmatirijst en de bloemkool. Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 4-5 min beetgaar. | ||||
2 | Snijd de kipfilet in reepjes, de ui en rode peper fijn en de rode paprika in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan in een scheutje olijfolie 4-5 min. Voeg de ui, knoflook (uitgeperst), rode peper, paprika en kerriepoeder toe aan de pan en bak 3-4 min.
|
||||
3 | Voeg de kokosmelk en de bloemkool toe aan de koekenpan en laat 2-3 min koken. Snijd de appel in blokjes en voeg ze de laatste minuut toe aan de pan.
|
||||
4 | Serveer de basmatirijst samen met de kerriekokossaus en strooi de kokosrasp eroverheen. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
basmatirijst | 170 | 250 | 340 | gr |
bloemkool | 1 kleine | 1 kleine | 1 normaal | st |
kipfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode paprika | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
kokosmelk | 200 | 300 | 400 | ml |
appel | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
kokosrasp | 20 | 30 | 40 | gr |
Ingrediƫnt |
olijfolie |
peper & zout |
Kookpan(nen), Koekenpan |
Energie (KJ) 3601, Energie (kcal) 860, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 95, waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 33, waarvan verzadigd (g) 24, Vezels (g) 12, Zout (g) 0
-