Kipfilet in kerriekokossaus met basmatirijst

20-25 min
Kip
LEKKER SNEL

Over het gerecht

 en appel en bloemkool

Bereiding


1 Breng twee pannen water aan de kook voor de basmatirijst en de bloemkool. Bereid de  basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 4-5 min beetgaar. 
2 Snijd de kipfilet in reepjes, de ui en rode peper fijn, en de paprika in stukjes. Bak de kipfilet in een koekenpan in een scheutje olijfolie voor 4-5 min. Voeg  de ui, knoflook(uitgeperst), rode peper, paprika en kerriepoeder toe aan de pan en bak 3-4 min. 
3 Doe de kokosmelk en de bloemkool erbij en laat 2-3 min koken. Snijd de appel in blokjes en voeg ze de laatste min toe aan de pan. 
4 Serveer de basmatirijst samen met de kerriekokossaus en strooi de kokosrasp erovenheen. 

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr kipfilet
10 15 20 gr kokosrasp
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
0,5 0,75 1 st rode peper
0.5 0.75 1 st rode paprika
1 1,5 2 st bloemkool
4 6 8 gr kerriepoeder
200 300 400 ml kokosmelk
170 250 350 gr basmatierijst 
1 1,5 2 st appel

Wat je zelf in huis moet hebben

Olijfolie