Kipfilet in kerriekokossaus met basmatirijst

 en appel en bloemkool

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Breng twee pannen water aan de kook voor de basmatirijst en de bloemkool. Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 4-5 min beetgaar.
2 Snijd de kipfilet in reepjes, de ui en rode peper fijn en de rode paprika in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan in een scheutje olijfolie 4-5 min. Voeg de ui, knoflook (uitgeperst), rode peper, paprika en kerriepoeder toe aan de pan en bak 3-4 min.
3 Voeg de kokosmelk en de bloemkool toe aan de koekenpan en laat 2-3 min koken. Snijd de appel in blokjes en voeg ze de laatste minuut toe aan de pan.
4 Serveer de basmatirijst samen met de kerriekokossaus en strooi de kokosrasp eroverheen.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
basmatirijst 170 250 340 gr
bloemkool 1 kleine 1 kleine 1 normaal st
kipfilet 200 300 400 gr
ui 0.5 0.75 1 st
rode peper 0.5 0.75 1 st
rode paprika 0.5 0.75 1 st
knoflook 1 1.5 2 teen
kokosmelk 200 300 400 ml
appel 0.5 0.75 1 st
kokosrasp 20 30 40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Kookpan(nen), Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3601, Energie (kcal) 860, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 95, waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 33, waarvan verzadigd (g) 24, Vezels (g) 12, Zout (g) 0

Allergenen

-