met noedels en groenten
1 | Snijd de rode peper fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve schijfjes. Snijd de champignons in kwarten en hak de koriander grof. | ||||
2 | Bak de rode peper en knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 1-2 min op laag vuur. Draai vervolgens het vuur omhoog en voeg de winterpeen en de champignons toe aan de pan. Bak 4-5 min mee op hoog vuur. | ||||
3 | Voeg vervolgens de kokosmelk, het blokje kippenbouillon en het water toe aan de pan. Kneus het citroengras en doe deze in zijn geheel in de pan. | ||||
4 | Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de taugé toe aan de soep. Laat de soep 8-10 min zachtjes doorkoken en voeg de laatste 5 min ook de noedels toe. | ||||
5 | Haal het citroengras uit de soep en gooi deze weg. Breng de soep op smaak met de sojasaus, wat sap van de limoen en peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander. Serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
winterpeen | 1 | 1.5 | 2 | st |
champignons | 100 | 150 | 200 | gr |
koriander | 1 | 1 | 1 | bosje |
knoflook | 2 | 3 | 4 | teen |
kokosmelk | 200 | 300 | 400 | ml |
kippenbouillon | 0.5 | 0.75 | 1 | blokje |
citroengras | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
kipfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
taugé | 100 | 150 | 200 | gr |
noedels | 150 | 225 | 300 | gr |
limoen | 1 | 1.5 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
water (ml) | 400 | 600 | 800 |
sojasaus (el) | 2 | 3 | 4 |
olijfolie |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
Ruime kookpan |
Energie (KJ) 3136, Energie (kcal) 751, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 71, waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 32, waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 5, Zout (g) 5
Gluten, Soja |