Tom Kha Kai soep met kip

30-35 min
Kip
Vega

Over het gerecht

met noedels en groenten

Bereiding

1 Snijd de rode peper fijn en rasp de gember. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve schijfjes. Snijd de champignons in kwarten en hak de koriander grof. 



2 Bak de rode peper en de gember in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 1-2 min op laag vuur. Draai vervolgens het vuur omhoog en voeg de winterpeen en de champignons toe aan de pan. Bak 4-5 min mee op hoog vuur.



3 Voeg vervolgens de kokosmelk, het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Kneus de citroengras en doe deze in zijn geheel in de pan. 



4 Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de taugé toe aan de soep. Laat de soep 8-10 min zachtjes doorkoken en voeg d elaatste 5 min ook de noedels toe. 



5 Haal de citroengras uit de soep en gooi deze weg. Breng de soep op smaak met de sojasaus, wat sap van de limoen en peper en zout naar smaak. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander. Serveer direct. 



Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr kipfilet
0,5 0,75 1 st citroengras
0,5 0,75 1 st rode peper 
200 300 400 ml kokosmelk
0,5 0,75 1 st blokje kippenbouillon
1 1,5 2 st limoen
1 1 1 bosje koriander
2 3 4 st sojasaus
0,5 0,75 1 st gember
2 3 4 st teentje knoflook
125 200 250 gr champignons
100 150 200 gr taugé 



gr noedels
1 1,5 2 st winterpeen