Tomatensoep met gehaktballetjes en parelcouscous

30-35 min

Over het gerecht

met knoflook-tijm ciabatta's

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne halve schijfjes. Snijd de tomaten in blokjes en de bleekselderij in dunne ringen. Hak de oregano fijn.
2 Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg de winterpeen, de tomaten, de bleekselderij en de oregano toe aan de pan. Bak 4-5 min op hoog vuur.
3 Roer nu de tomatenpassata door de groenten heen en voeg ook het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en voeg dan ook de parelcouscous en de rundergehaktballetjes toe aan de pan.
4 Laat de soep nog 10-12 minuten doorkoken totdat ook de gehaktballetjes en de parelcouscous gaar zijn en breng dan op smaak met peper en zout.
5 Snijd de ciabatta's in de breedte in plakjes maar snijd niet helemaal door. Rits de blaadjes van de tijm en meng in een kommetje met een scheutje olijfolie en de knoflook(uitgeperst). Bestrijk de ciabatta broodjes met het oliemengsel en bak ze vervolgens 6-8 min in de oven.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
125 200 250 gr rundergehaktballetjes
250 375 500 ml tomaten passata
3 4 6 st tomaten
1 1,5 2 st winterpeen
2 3 4 st bleekselderij
80 120 160 gr parelcouscous
1 1 1 bosje oregano en tijm
1 1,5 2 st bouillonblokje
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
2 3 4 st ciabatta





Wat je zelf in huis moet hebben

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Ingrediënt
0,8 1,2 1,6 water (l)

Olijfolie, peper en zout