Tomatensoep met gehaktballetjes en parelcouscous

met knoflook-tijm ciabatta's

30-35 min
Rund
Varken

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne halve schijfjes. Snijd de tomaten in blokjes, de bleekselderij in dunne ringen en hak de oregano fijn.
2 Kneed het gehakt, voeg hier peper en zout naar smaak aan toe en draai er kleine gehaktballetjes van. Leg even opzij.
3 Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg de winterpeen, de tomaten, de bleekselderij en de oregano toe aan de pan. Bak 4-5 min op hoog vuur.
4 Roer nu de passata door de groenten heen en voeg ook het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en voeg dan ook de parelcouscous en de rundergehaktballetjes toe aan de pan.
5 Laat de soep nog 10-12 minuten doorkoken tot ook de gehaktballetjes en de parelcouscous gaar zijn en breng dan op smaak met peper en zout.
6 Snijd de ciabatta’s in de breedte in plakjes, maar snijd niet helemaal door. Ris de blaadjes van de tijm en meng in een kommetje met een scheutje olijfolie en de knoflook (uitgeperst). Bestrijk de ciabatta broodjes met het oliemengsel en bak ze vervolgens 6-8 min in de oven.
7 Schep de soep in kommen en serveer met de ciabatta broodjes.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
ui 1 1.5 2 st
winterpeen 1 1.5 2 st
tomaten 3 4 6 st
bleekselderij 1 1.5 2 stengel
oregano en tijm 1 1 1 bosje
half om halfgehakt 125 200 250 gr
passata 250 375 500 ml
groentenbouillon 1 1.5 2 blokje
parelcouscous 80 120 160 gr
ciabatta 2 3 4 st
knoflook 1 1.5 2 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


peper & zout


water (L) 1 1.5 2

Kookgerei

Oven, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3034, Energie (kcal) 721, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 98, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 11, Zout (g) 5

Allergenen

Selderij, Gluten