Garnalencurry met sperziebonen

25-30 min
Vis

Over het gerecht

met basmatirijst

Bereiding

1 Breng twee pannen water aan de kook voor de basmatirijst en de sperziebonen. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze 8-10 min totdat ze beetgaar zijn. 



2 Snij de ui fijn en de paprika in blokjes. Bak de ui in een scheutje olijfolie in een koekenpan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg de paprika toe aan de pan. Bak nog 3-4 min op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.



3 Voeg de rode curry paste toe aan de pan en bak 1 min mee. Blus dan af met de kokosmelk. Dep de garnalen droog met een stukje keukenpapier en roer ze dan door de curry heen. Laat 2-3 min meegaren.  



4 Hak de koriander fijn. Verdeel de basmatirijst over de borden en schep de garnalencurry erop. Bestrooi met de koriander en serveer direct. 



Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
160 240 320 gr garnalen
200 300 400 gr sperziebonen
170 250 340 gr basmatirijst
200 300 400 ml kokosmelk
2 3 4 st rode curry paste 
1 1,5 2 st ui
1 1 1 bosje koriander
0,5 0,75 1 st rode paprika