Frittata met zoete aardappel

en spinazie

35-40 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Kook de zoete aardappel 4-5 min en giet dan af.
2 Snijd de rode ui fijn en de courgette in blokjes. Bak de rode ui en de courgette in een scheutje olijfolie in een ruime (ovenbestendige) hapjespan 3-4 min op middelhoog vuur.
3 Kluts ondertussen de eieren en de melk met peper en zout naar smaak in een kommetje. Hak de peterselie fijn.
4 Voeg de zoete aardappel en de spinazie toe aan de pan met de courgette en de rode ui. Roer 1 min door en draai dan het vuur omlaag. Giet het ei-melk mengsel eroverheen en houdt de pan schuin zodat het geheel bedekt is.
5 Verbrokkel de feta eroverheen. Zet de pan in de oven (zonder deksel), of giet alles in een ovenschaal en zet deze voor 15-20 min tot het ei is gestold. Haal uit de oven en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. Eenheid
Zoete aardappel 1 1,5 2 st
Rode ui 0,75 1 1,5 st
Courgette 0,75 1 1,5 st
Eieren 4 6 8 st
Melk  100 150 200 ml
Peterselie 0,5 0,75 1 bosje
Spinazie 150 225 300 gr
Feta 75 100 150 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koeken- of Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2540, Energie (kcal) 609, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 43, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 8, Zout (g) 0.9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Ei *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.