Romige pasta carbonara met gele en groene courgette

met spekreepjes en rucola

25-30 min

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de penne. Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.


2 Snijd de gele en de groene courgette in halve schijfjes. Bak de spekreepjes in een droge ruime koekenpan 3-4 min op hoog vuur. Voeg dan de courgette toe aan de pan en bak nog 3-4 min mee op hoog vuur.



3 Rits de blaadjes van de tijm en rasp de Italiaanse kaas met een fijne rasp. Splits de eieren en doe alleen het eigeel in een kom. Voeg de tijm, Italiaanse kaas, de kookroom en een flinke snuf peper toe en klop even los met vork. 


4 Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de penne toe aan de pan met de courgette en de spekreepjes en draai het vuur omlaag. 


5 Giet nu het ei-mengsel en een klein scheutje van het kookvocht bij de pasta. Hussel de pasta nu door het ei-mengsel heen. Doe dit snel en maar 1-2 min zodat het ei-mengsel een klein beetje stolt tot een smeuïge saus maar niet te droog wordt. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe. 


6 Verdeel de pasta carbonara over de borden en bestrooi met de rucola. Serveer direct. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
170 250 340 gr penne
2 3 4 st eieren
1 1,5 2 st blokje Italiaanse kaas
150 225 300 gr spekreepjes
1 1 1 bosje tijm
0,5 0,75 1 st gele courgette
1 1,5 2 st courgette
100 150 200 ml kookroom
50 50 50 gr rucola