Aziatische biefstuksalade met komkommer en winterpeen

25-30 min
Rund

Over het gerecht

met basmatirijst, koriander en pinda's

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook. Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.


2 Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Snijd de winterpeen vervolgens in dunne reepjes. Snijd de komkommer in halve schijfjes en de paprika in reepjes. Rasp de gember met een fijne rasp.



3 Bak de winterpeen in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op hoog vuur. Voeg de gember en de paprika toe aan de pan en bak nog eens 2-3 min. 


4 Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak in een scheutje olijfolie in een andere, hete, koekenpan 2-3 min per kant op hoog vuur. Haal de biefstuk uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 min rusten.


5 Voeg de komkommer toe aan de pan met de groenten en roer de ketjap en de sojasaus erdoorheen. Bak nog 1-2 min op hoog vuur. 


6 Haal de biefstuk uit het aluminiumfolie en snijd tegen de draad in dunne plakjes. Hak de koriander en de pinda's grof. 


7 Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erop. Verdeel de biefstuk plakjes eroverheen en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer direct. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr biefstuk
170 250 340 gr basmatirijst
0,5 0,75 1 st komkommer
1 1,5 2 st winterpeen
2 3 4 st sojasaus
2 3 4 st ketjap
0,5 0,75 1 st gember
1 1 1 bosje koriander
1 1,5 2 st rode paprika
40 60 80 gr pinda's