Kokoscurry met groentes en rijstnoedels

25-30 min
Vega

Over het gerecht

met rode currypasta

Bereiding

1 Snijd de champignons in parten, de rode paprika in reepjes en de paksoi in grove stukken. Hak de koriander grof en zet even opzij. 


2 Bak de wortelreepjes, de paprika, de paksoi, champignons en de knoflook(uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 4-5 min op hoog vuur. 



3 Voeg de currypasta en de kokosmelk toe aan de groenten en roer goed door. Draai het vuur omlaag en laat 3-4 min sudderen.


4 Kook water in de waterkoker. Giet het kokende water in een ruime kom en leg de rijstnoedels hierin. Laat 3-4 min wellen totdat de rijstnoedels gaar en nog elastisch zijn. 


5 Roer de taugé door de groentecurry heen. Giet de rijstnoedels af en voeg deze ook toe aan de pan. Roer goed door en verdeel de kokosnoedels over de borden. Bestrooi met de koriander en de gebakken uitjes en serveer direct. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
170 250 340 gr rijstnoedels
2 3 4 el rode curry
200 300 400 ml kokosmelk
1 1 1 bosje koriander
1 1,5 2 st teentje knoflook
125 200 250 gr champignons
1 1 1 bakje gebakken uitjes
100 150 200 gr taugé 
100 150 200 gr wortelreepjes
0,5 0,75 1 st paksoi
1 1,5 2 st rode paprika