Indonesische aubergine in tomatensaus

met wilde rijstmix en sperziebonen

35-40 min
Vega

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook. Bereid de wilde rijst volgens de instructies op de verpakking.


2 Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Bak de ui, de knoflook, de ketjap, de honing en de sambal in een scheutje olijfolie 6-8 min op heel laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine in repen van 2 cm dik. 



3 Voeg de aubergine, de tomatenblokjes en het water toe aan de pan en draai het vuur omhoog. Laat met een deksel op de pan 10 min zachtjes pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat nog eens 10 min zachtjes doorkoken. 


4 Breng nog een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze 8-10 min totdat ze gaar zijn. 


5 Breng de aubergines op smaak met wat citroensap en peper en zout. Verdeel de wilde rijst over de borden en schep de aubergines in tomatensaus erop. Bestrooi met de koriander en serveer met de sperziebonen. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediƫnt
2 3 4 st aubergine
400 600 800 gr gepelde tomaten
2 3 4 st teentje knoflook
1 1,5 2 st ui
2 3 4 st ketjap
0,5 0,75 1 st citroen
1 1,5 2 st honing
170 250 340 gr wilde rijstmix
1 1 1 bosje koriander
200 300 400 gr sperziebonen