Mexicaanse platbrood pizza's

20-25 min
Vega

Over het gerecht

met maïs, kidneybonen en jalapeño

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tomatenblokjes in een kommetje met de Latin America kruiden. 


2 Snijd de rode ui fijn en de rode paprika in korte reepjes. Snijd de jalapeño in ringetjes. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel na met koud water.



3 Bestrijk de libanese platbroden met de tomatenblokjes en verdeel de rode ui, de maïs en de kidneybonen eroverheen. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en leg de jalapeño's erop. 


4 Bak de pizza's 5-8 min in de oven totdat de kaas is gesmolten en de bodem knapperig is. Snijd de pizza's in punten en bestrooi met de koriander. Lepel er wat yoghurt op en serveer direct. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
4 6 8 st libanees platbrood
150 225 300 gr maïs
400 600 800 gr tomatenblokjes
0,5 0,75 1 st rode ui
1 1 1 bosje koriander
2 3 4 el yoghurt
4 6 8 gr Latin Amercia kruiden
75 100 150 gr geraspte kaas 
1 1,5 2 st rode paprika
1 1,5 2 st groene jalapeno
200 300 400 gr kidneybonen