Mexicaanse platbrood pizza's

met maïs, kidneybonen en jalapeño

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tomatenpuree in een kommetje met de Tex Mex kruiden en een scheutje water totdat het een lopende saus is.
2 Snijd de rode ui fijn en de rode paprika in korte reepjes. Snijd de jalapeño in ringetjes. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel na met koud water.
3 Bestrijk de Libanese platbroden met de tomatenpuree en verdeel de rode ui, de maïs en de kidneybonen eroverheen. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en leg de jalapeño’s erop.
4 Bak de pizza’s 5-8 min in de oven totdat de kaas is gesmolten en de bodem knapperig is. Snijd de pizza’s in punten en bestrooi met de koriander. Lepel er wat yoghurt op en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
tomatenpuree 40 60 80 gr
Tex Mex kruiden 4 6 8 gr
rode ui 0.5 0.75 1 st
rode paprika 1 1.5 2 st
groene jalapeno 1 1.5 2 st
maïs 150 200 250 gr
kidneybonen 200 300 400 gr
Libanees platbrood 4 6 8 st
geraspte kaas 75 100 150 gr
koriander 1 1 1 bosje
yoghurt 2 3 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde

Energie (kcal) 720, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 105, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 18, Zout (g) 2

Allergenen

Gluten, Melk