met maïs, kidneybonen en jalapeño
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tomatenpuree in een kommetje met de Tex Mex kruiden en een scheutje water totdat het een lopende saus is. | ||||
2 | Snijd de rode ui fijn en de rode paprika in korte reepjes. Snijd de jalapeño in ringetjes. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel na met koud water. | ||||
3 | Bestrijk de Libanese platbroden met de tomatenpuree en verdeel de rode ui, de maïs en de kidneybonen eroverheen. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en leg de jalapeño’s erop. | ||||
4 | Bak de pizza’s 5-8 min in de oven totdat de kaas is gesmolten en de bodem knapperig is. Snijd de pizza’s in punten en bestrooi met de koriander. Lepel er wat yoghurt op en serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
tomatenpuree | 40 | 60 | 80 | gr |
Tex Mex kruiden | 4 | 6 | 8 | gr |
rode ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode paprika | 1 | 1.5 | 2 | st |
groene jalapeno | 1 | 1.5 | 2 | st |
maïs | 150 | 200 | 250 | gr |
kidneybonen | 200 | 300 | 400 | gr |
Libanees platbrood | 4 | 6 | 8 | st |
geraspte kaas | 75 | 100 | 150 | gr |
koriander | 1 | 1 | 1 | bosje |
yoghurt | 2 | 3 | 4 | el |
Ingrediënt |
olijfolie |
peper & zout |
Oven |
Energie (kcal) 720, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 105, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 18, Zout (g) 2
Gluten, Melk |