preistamppotje met heekfilet

30-35 min
Vis

Over het gerecht

met rucola en winterpeen

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels met een dunschiller en snijd in stukken. Kook 20-25 min totdat de aardappels gaar zijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de winterpeen de laatste 10 min met de aardappels mee. 


2 Snijd de prei in dunne ringen en was in een vergiet. Bak de prei in een scheutje olijfolie in een koekenpan 4-5 min op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Bewaar de prei even in een kom.



3 Bak de heekfilet in een scheutje olijfolie in de pan van de prei 3-4 min op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 min op de andere kant totdat hij gaar is. 


4 Giet de aardappels en de winterpeen af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en meng met een stamper door elkaar. Hak de rucola grof en meng samen met de prei door de stamppot heen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout. 


5 Hak de peterselie grof en snijd de citroen in parten. Verdeel de prei stamppot over de borden en leg de heekfilet erop. Bestrooi met de peterselie en serveer met een schijfje citroen. 


Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr heekfilet
600 900 1200 gr aardappels
50 75 100 gr rucola



ml melk
1 1,5 2 st prei
0,5 0,75 1 st mosterd
1 1 1 bosje peterselie
0,5 0,75 1 st citroen
1 1,5 2 st winterpeen